2010. szept. 27.

Zűrös hét

Idáig egész jó heteim voltak, nyugisan eltelt minden, de ez a mostani ez már most kész katasztrófa.

Igazából most egy nagy visszakanyarodást szeretnék tenni, mivel nem meséltem a Láthatatlan kiállításról amire elmentünk a Marcival. Azért is akarom leírni, mert aki még nem volt az menjen el!!!!
Hihetetlen nagy élmény volt, legalább is számomra.
Tudni illik a vakokról szól és saját bőrön lehet kipróbálni, milyen az, ha vak az ember. A kiállítás első felében bemutatta nekünk egy vak fiú, hogy milyen eszközöket hogyan használnak (sz.gép, óra, játékok) utána pedig egy másik vezetővel bementünk a "sötétsébe". Az első fél percben nagyon megijedtemm, hogy nem fogom bírni, mivel nagyon rossz volt, hogy hiába pislogok nem látok semmit.
Aztán elkezdte nekünk mondani, hogy bármi kérdésünk van ő válaszol rá, akármilyen kínosnak is érezzük ( a sötétben úgy sem látszik, ha elpirulunk...:) )
Onnantól kezdve, ahogy beszélt hozzánk egyből megnyugodtam. Jó érzés volt, ahogy megfogta a kezem és vezetett, mert éreztem a sötétség ellenére is, hogy milyen jó szándékú.
Szóval a sötétben különböző helyszíneken voltunk. Tanya, város, piac, lakásban aztán egy bárban.
Sok mindent kellett felismernünk (szobrokat, eszközöket, állatokat) Úgyhogy tényleg nagyon jó volt. Az a 40 perc úgy repült el, hogy ihaj. Szóval azóta teljesen máshogy nézek a vakokra. Mert valami teljesen más világ.

Szóval nagyon örültem, hogy elmentünk rá!!!

Visszatérve a mostani hétre, megírom az első nagy Zh-m Diszkrét matekból aztán pénteken ismét házi zh. A múltkori 10-ből 10 pontos lett! Tök happy vagyok!:) Remélem nem ez volt az első és egyben utolsó ilyen...

na majd még jelentkezem, de mára ennyi.. szerencsére, holnap 9-re kell menni így most még van időm aludni:)

jóó éjt

Nincsenek megjegyzések: